søndag 30. august 2015

Slumreteppe / Fabric quilt


Symaskinen har vært flittig brukt i det siste. Det har blant annet blitt et slumreteppe!

Tildastoff i duse og fine farger inspirerte til dette prosjektet. Det er ferdigkuttede ruter, som kjøpes samlet i pakker. Med tre slike pakker ble det et teppe som er passe stort til sofakroken.


Dette var morsomt å sy:) Når jeg kom inn i en effektiv framgangsmåte med å sy rutene, gikk det også fort. Teppet er montert rett på et fleecepledd. Denne monteringen ble litt tung med et såpass stort prosjekt, så da kom mamma med sine dyktige hender for å hjelpe til.


Jeg var redd fleecen ville dra seg og gi et klumpete resultat, men det gikk overraskende bra, heldigvis. Fleecen danner en kant som rammer inn lappeteppet.


Bianca har vært svært hjelpsom under denne prosessen:


Både med sortering av ruter...


montering på fleece..


Og ved fotoshooten :)

Teppet blir å se på butikken Inspirerende Hobby i Molde en stund fremover, som inspirasjon til kundene :)


I have made a fabric quilt! Made out of pre-cut fabric in beautiful and soft colours. It is mounted on a fleece blanket and is soft and warm. My dog Bianca has been a good helper trough this project, as you can se of the pictures :)

lørdag 8. august 2015

Hjemmestrikka bursdagsgaver / Homemade birthdaygifts


I juli har det blitt strikket to gaver, til bursdagsbarn som fyller år nå i august. Jeg har altså vært flink med planleggingen og gavene ble ferdig i god tid - det er jo noe å skryte av :)
Til en venninne ble det strikket et hårbånd i babyull etter mønsteret Marie. Det er smalere bak, for å få en god passform. Hullstrikkingen gjør hårbåndet litt pyntet og gir en fin struktur. I tillegg ble to sydde armbånd med i gaven. Valgte to helt ulike stoff, slik at de passer til ulike antrekk.


Her er pannebåndet på. Strikket på p 2,5 og 3,5 er det lett og tøyelig.


Til Bestemor på 87-års dagen har jeg strikket 3 ulike kluter. Hun er så flink med matlaging, så jeg tenkte at kjøkkenkluter ville komme godt med.
Jeg strikket først en klut, men så ble det så fristende og strikke en til - og så ble det en tredje klut. Det blir litt mer å gi bort, en liten samling med kluter i fine farger.


Nærbildet viser den fine strukturen på de ulike klutene. Alle er strikket etter mønster i Sandnes garn sitt nye hefte tema 44. Jeg brukte garn jeg hadde i lageret, så alle er strikket i Pandora fra Pt. Den lilla og stripete er strikket på p 3, mens den lyseblå er strikket på p 3,5.

Jeg tenker klutene vil matche gavene hun har fått tidligere med heklede grytekluter og strikket kjøkkenhåndkle, som du kan se her.


Bianca viser frem den samlede gaven med kluter og en liten søt ildtopp.

Håper gavene faller i smak hos bursdagsbarna :)


In July I made two gifts for birthdays coming up now in August. The first two pictures shows a present for my friend; a knitted hairband after my pattern Marie. I also made two very different fabric bracelets that will fit different clothes. 
The last pictures shows three kitchen cloths that is knitted as a gift for my grandmothers 87th birthday. I like the different structure and the colors on them. These cloths were made to match the crocheted potholders and the knitted kitchen towel that I have made for her earlier, you can see them here.